Naturbeskyttelsesloven

Naturbeskyttelsesloven gælder for alle søer, der er større end 100 m², også selv om de er privat ejede. Skal der laves ændringer, herunder terrænregulering (uddybning eller ændring af bredden), udsætning af fisk, vandplanter, frøer og padder skal det godkendes af den lokale kommune, hvilket også gælder for etablering af beluftning og anvendelse af andre metoder til forbedring af vandkvaliteten. Principielt skal alle tiltag, der påvirker miljøet i søen godkendes af kommunen. Andre brugere af søen fx. naboer har indsigelsesret mod godkendelsen, også selv om det drejer sig om en ændring uden for deres del af søen. Danmarks Naturfredningsforening og andre organisationer har ligeledes indsigelsesret.

Gavner tiltaget miljøtilstanden i søen og er andre naboer til søen ikke imod, er det normalt en formssag at få en tilladelse af kommunen. For at lette sagsbehandlingen er det en god idé at have en underskrevet accept fra alle naboer til søen vedlagt ansøgningen til amtet.

Kontakt:

E-mail : Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf : 29 72 74 70


Thomas Aabling Vandmiljø      ·      Tårnet 8    ·   3500 Værløse    ·   E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Tlf.: 29 72 74 70
Copyright © 2018    ·   Alle rettigheder reserveret